HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Sminkakadémia 1. Az alapozás szabályai

2011.03.31. 14:38 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

 

 „A sminkelés olyan, mint a festészet - szükség van hozzá egy tökéletes vászonra.”
Francois Nars 

Az arcból pedig úgy varázsolhatunk tökéletes vásznat, ha betartjuk az alapozó használatának legfontosabb szabályait.Az egyik legfontosabb dolognak azt tartom, hogy mind az arcbőr, mind az eszköz, amit használunk az alapozó felvitelekor – legyen az szivacs, ecset vagy a kezünk - tökéletesen tiszta legyen.

Én minden sminkelést azzal kezdek, hogy a bőrt tonikos vattával áttörlöm és az alapozó és a bőr típusától függően, vékony réteg hidratáló krémet viszek fel, hogy az alapozót minél szebben és egyenletesebben tudjam eloszlatni.


A felvitelt kezdjük az arc középvonalától, haladva a hajtövek és a fül felé.

Ügyeljünk arra, hogy az arc széleinél, a hajtőnél és az állkapocs csont alatt dolgozzuk el a az alapozót, így elkerülve a maszk hatást. Alapozásnál "a kevesebb több" elve érvényesül. Óvatosan dolgozzunk az alapozóval, hogy vékony, fátyolos réteget hozzunk létre!

Téves információ, hogy az alapozó púderszemcséi eltömítik a pórusokat. Sőt! Nagyvárosainkban ez a fedőréteg még védi is a bőrt a szennyeződésektől, az UV-szűrő tartalom pedig a nap káros hatásától védi az arc érzékeny bőrét.
A jó alapozó a bőrünk színével megegyező árnyalatú, ezt rég tudjuk. Ha új terméket választunk, azt tanácsolom, hogy tegyük azt természetes fénynél, és a nyak-áll találkozásán próbáljuk ki a kiválasztott árnyalatot. Ha nem találjuk a tökéletes színt, inkább a világosabb árnyalatot válasszuk.

Már mikor tini voltam tapasztaltam, majd meg is tanultam, hogy azt az alapozót, amit télen vásároltunk, a nyár elején be is tehetjük a fiókunkba, hogy száraz, hűvös helyen tároljuk az újabb síszezonig. Nyáron ugyanis a napbarnított bőrre egyrészt már nem használhatjuk ugyanazt az árnyalatot, másrészt a különböző évszakokban más fedésre van szüksége bőrünknek.

 

Télen javaslok egy zsírosabb bázisú alapozót, hogy a fűtés és a hideg levegő szárító hatásától óvjuk a bőrünket. Ilyen az Xperience alapozó, mely jojoba olajat tartalmaz. Személy szerint nekem ez az egyik kedvenc alapozóm, mert nagyon szép árnyalatai vannak, állagát tekintve krémes, tehát nagyon szépen el tudom dolgozni a bőrön. Akár ecsettel, akár kézzel felhordva is gyönyörű, hibátlan bázist tudok a sminknek adni anélkül, hogy maszkként hatna.

 

Ha zsírosabb, problémásabb a bőrünk, télen válasszuk a Miracle Touch vagy a Lasting Performance alapozókat. A Miracle Touch egy krémes alapozó, amely a bőrrel érintkezve folyékonnyá válik, így egyenletesen fed, és matt hatást biztosít. A Lasting Performance alapozó pedig olyan formulát tartalmaz, amely érintésállóvá teszi a terméket. 8 órán át biztosan fed, sminklemosóval pedig könnyedén eltávolítható.

Nyáron használjunk vizes bázisú alapozót, mint a Second Skin. Ez az olajmentes alapozó elfedi a bőrhibákat, ugyanakkor átereszti a bőr természetes tónusát. Ugyanolyan arányban tartalmaz vizet, mint az arcbőr, így marad láthatatlan. Én egyszerűen imádom!

Bőrtípusunktól, az alapozó bázisától, vagy attól függően, hogy mit szeretünk, mattításra és fixálásra használhatunk púdert.

Ha zsírosabb a bőr, vagy zsíros/olajos bázisú alapozót használunk, fixáljuk azt a Creme Puff segítségével. Vagy ahogy én kedvelem: vegyünk a kezünkbe egy porpúdert, és a kis pufni segítségével nyomkodjunk a bőrre egy réteg púdert. Ne húzzuk a pufnit az arcon, mert akkor letöröljük vele az előbb felvitt alapozót! Többször is belemárthatjuk a pufnit a púderbe. Az a lényeg, hogy a szem környékére ne kerüljön a púderszemcsékből, hiszen akkor nem fog odatapadni a szemszín. Ha jól eldolgoztuk a púdert, akkor egy nagyobb ecset segítségével távolítsuk el a maradék púdert az arcról. Ha nap közben átfénylene a bőr, akkor pedig csak a nagy ecsetre és a púderre lesz szükség. Belemártjuk a púderbe az ecsetünket és átlegyezzük vele az arcot. Én is ezt a módszert alkalmazom, amikor egy fotózáson vagy bemutatón csak 1 percem van a smink korrekciójára.

Ha bőrünk szárazabb vagy vizes bázisú alapozónk van, vagy csak nem szeretnénk túl matt hatást elérni, egy nagy ecset segítségével legyezzük át arcunkat porpúderrel a tökéletesen természetes hatás érdekében.

A szem környékére én mindenképpen a Mastertouch korrektort ajánlom! Válasszunk a bőr színétől egy árnyalattal világosabb korrektort, hogy halványítsuk a karikákat, és hogy tökéletes bázist adjunk a szemsminknek. A szem környékének bőre mindig szárazabb, könnyebben ráncosodik. Ha olajos bázisú alapozót használok, akkor az alapozással kezdek, és teszek a szem környékére is az alapozóból, de csak nagyon vékony rétegben, majd ezen dolgozom el az alapozót. FONTOS, hogy zsíros bőrre való alapozóból ne kerüljön a szem környékére!!! Ha a szemen csak korrektorral dolgozom, nem számít a sorrend. A lényeg mindig az, hogy szépen össze legyen dolgozva, ne legyenek határvonalak! 
 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása