HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Sminkakadémia 2. - Füstös szem kezdőknek

2011.04.13. 16:22 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

A füstös szem soha nem megy ki a divatból. Hála a Smoky Eye Effectnek, te is könnyedén elkészítheted magadnak ezt a sminket.

Ebben a sminkben az a legnagyszerűbb, hogy bármilyen ruhához, bármilyen alkalomra illik, csak a megfelelő színt kell kiválasztani hozzá. A hagyományos smokey smink az úgynevezett fekete körsatír, de ma már rengeteg színből elkészíthetjük. A legtöbb divatbemutatón és forgatáson én is ilyen sminkeket készítek. Köszönhetően a széles színpalettának, mégis mindegyik más lesz.

Ha valakinek világos tónusai és kék szemei vannak, bármilyen színből választhat. Ha nappali sminknek készítjük, akkor mégis inkább válasszunk barnás vagy szürkés árnyalatot. Nappali sminkként színes ruhákhoz is menő lesz, mivel ez a smink minden estben 2 színből áll, és nem lesz tőle olyan érzése az embernek, mintha egy százszínű paradicsommadárnak öltözött volna. Ha alkalomra készítjük ezt a sminket, akkor választhatunk sötétszürke, fekete vagy a ruhához illő árnyalatot. Arra ügyeljünk, hogy ha egyszínű ruhát viselünk, akkor a szemen visszaköszönhet ugyan a szín, de ne használjuk a sminkünk alapszíneként!

Egy sötét tónusú, barna szemű nő bártan választhat a sötét tónusok közül bármilyen alkalomra is készüljön a smink.

A Smoky Eye Effect egy olyan termék, amivel mindenki könnyen elkészítheti füstös sminkjét. Nekem is ez a kedvenc sminkem, minden alkalomra ezt készítem magamnak is. Most leírom a főbb lépéseket, és hogy milyen kiegészítő eszközöket javasolok, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb legyen!

1. ALAPOZÁS Elsőként minden alkalommal letisztítom a bőrt, és a megfelelő hidratáló krémmel készítek megfelelő alapot a sminkhez. Aztán jöhet az alapozó. Előzőleg már elmeséltem, azt milyen szempontok alapján kell kiválasztani. Miután a szemet is lealapoztam, vagy korrektort használtam, jöhet a púder, hogy fixáljam az alapot.

2. PIROSÍTÁS Második lépésként árnyékoljuk az arcot, vagyis pirosítunk. Mivel ez egy markánsabb smink lesz, használhatjuk a pírunkat határozottabban, arra azonban mindenképpen ügyelni kell, hogy ne essünk túlzásba! Én a smink legvégén még javítani szoktam a pirosító erősségén.

3. SZEMÖLDÖK A szemöldök ilyenkor nagyon fontos! Ha nem is használunk ceruzát vagy szemöldök port a korrigáláshoz, akkor is legalább egy szemöldök kefe segítségével szabadítsuk meg a szőrt a rákerült alapozótól, púdertől.

4. SZEM SMINK A Smoky Eye Effect használatán kívül egy szemceruzát javaslok ehhez a sminkhez. Ha valakinek sötét a szeme, akkor feketét vagy sötétbarnát, ha világos, kék vagy zöld a szem színe, akkor egy bézs vagy fehér ceruzát, alkalomra, sötétebb smokyhoz pedig egy feketét. Ezt az alsó szemhéj belső részén használom.
A Smoky Eye Effect használata nagyon egyszerű, az eszköz kialakítása is megkönnyíti a smink készítését, nem szükséges hozzá a szivacsos applikátor, mint a hagyományos szemhéjpúderekhez. A világos színt a szemzugban és a szemöldök alatt használom. Ujjunk segítségével, kicsi ütögető mozdulatokkal eldolgozzuk, hogy ne lássunk sehol határozott vonalat. A sötét színt a mozgó szemhéjon használom, a szemöldökcsontig. Ezt megint csak az ujjaink segítségével összedolgozzuk ez előbb felvitt világosabb színnel. A szemöldökcsonton kell, hogy találkozzon a két árnyalat, de a határvonal mosódjon el, ettől lesz füstös a hatás. Egy vékony sávban az alsó szempillák alatt is használom a Smoky Eye Effect sötétebb színét, itt már nem kell annyira lesatírozni a szélét, de arra ügyelni kell, hogy ne legyen túl határozott a vonal. A szempillák tövében több sminket használjunk, hogy a pillák között ne maradjanak olyan kis részek, ahova nem került a festékből, mert egy sötétebb szín használatánál azok világos kis pontonkét virítani fognak. És már kész is vagyunk, jöhet a szempillaspirál!

5. SZEMPILLÁK Egy ilyen sminknél használjunk olyan szempillaspirált, ami szépen kiemeli a pilláinkat. Ehhez tökéletes az Experience vagy a False Lash Effect Fusion szempillaspirál is. A tövektől a végekig használjuk, a legkisebb szálakon is.

6. AJKAK Egy határozottabb szemsminknél már csak szájfényt használunk, vagy a száj tónusával szinte megegyező színű rúzst. A SMOKY KEZDŐKNEK című videóban Katának azért használtam erőteljesebb rúzst, mert a Lip Tint rúzsok matt árnyalatok, a saját szájszíne eleve sötét, és mert az ő karaktere ezt abszolút megengedte.

Kész is a sminkünk! :)

TIPP
A Smoky Eye Effect egy zsírosabb alapú, krém állagú szemhéjszín, ezért ha nem dolgozunk alá tökéletesen a korrektorunkkal, vagy zsírosabb alapozót használunk a szemhéjra, összeállhat a kis ráncokba. Ilyen esetekben én Max Color Effect árnyalataiból, vagy a Dip-In szemhéjporokból használok fedő rétegként. Nem utolsó szempont, hogy a Dip-In színek selyem fényűek, így gyönyörű, csillogó tekintetet varázsolhatunk. Ha a Max Color Effect Mono vagy Trio árnylatait használjuk, matt hatást érünk el.

 

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia80 · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.07. 10:47:54

Sokat segített ez a leírás, nagyon köszönöm! :)
süti beállítások módosítása