HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Bőrápolás

2011.05.12. 11:29 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Minden sminknek alapja a szép, ápolt bőr! Senkinek nincs tökéletes bőre. Zavarnak bennünket a karikák, apró hegek, szarkalábak, foltok, pici pattanások, szeplők, anyajegyek. Vannak úgy, hogy ezek ellen nem tudunk mit tenni, de most arra próbálok rávilágítani, hogyan vigyázhatsz bőrödre, hogyan ápold, hogy az minél hosszabb ideig szép és egészséges maradhasson.

NAPI ÁPOLÁS:

A legfontosabb lépés mindig a letisztítás. Minden este alaposan le kell mosnunk a sminket és a szennyeződéseket arcunkról, hogy ha nem is krémezzük be utána, tiszta legyen, és ne akadályozza semmi abban, hogy regenerálódni tudjon.  Sminklemosó, arctej, tonik, vagy csak egy habzó arclemosó, a lényeg, hogy tökéletesen tiszta legyen a bőrünk.

 

Azért nem árt, ha krémet is használunk. Én azt tanácsolom, hogy szakembertől kérjünk segítséget ebben a kérdésben, hiszen sok esetben a nők tévesen diagnosztizálják a bőrüket. Én mindig azt mondom, hogy az arcápolásra ne sajnáljunk költeni, hiszen egy életen át az az első, amit mindenki lát rajtunk. Egy kis narancsbőrt el tudunk takarni, és ha hangulatvilágítást használunk, még nem is látszik, de az arcunkkal ez már nehezebb ügy!

Ha havonta egyszer elmegyünk kozmetikushoz, már sokat teszünk azért, hogy bőrünket karban tartsuk!

Sokan alábecsülik a szemránckrémeket is, pedig ez az arc legérzékenyebb területe. Ezt hangsúlyozzuk sminkünkkel is leginkább. Könnyebben kiszárad, hamarabb ráncosodik. Nem feltétlenül kell szemránckrémet használni, egy egyszerűbb szemkörnyék ápoló krémmel vagy géllel is megfelelően ápolhatjuk.

 

HETI ÁPOLÁS:

A rendszeres radírozás csodára képes! Nem kell, hogy erős radírt használjunk, egy finom, kicsi szemcsés radírral történő átmasszírozás gyönyörűen felfrissíti a bőrt. Minden bőrtípusnak megvan a maga radírja, ami után, ha felteszünk egy hidratáló, tápláló pakolást elérhetjük, hogy ne legyen bőrünk fakó, fénytelen, szürke, amolyan nagyvárosi… Mivel a radírral eltávolítjuk az elhalt hámréteget, megfelelően tudjuk ápolni az „élő” bőrt. Így késleltetjük a ráncok kialakulását is.

NYÁRI BŐRÁPOLÁS:

Eljött az ideje, hogy meglátogassuk bőrgyógyászunkat!!!

Ma Magyarországon sajnos rengeteg a bőrrákos beteg, ami mind az erős napsugárzásnak köszönhető. Ezt egy vendégemtől tudom, aki egy kórház ápolási osztályának helyettes vezetője. Ő mesélte, hogy mennyi mennyi olyan fiatal beteg van, akik nem ügyelnek eléggé az anyajegyekkel kapcsolatban felmerülő problémákra. Én minden évben, nyár előtt elmegyek a bőrgyógyászhoz, és végig nézetem a pöttyeimet. Tanácsot kapok, hogy hogyan ápoljam, hányas faktorú naptejet kell, hogy használjak. Persze az anyajegyeknek az irritáció sem tesz jót, ezért ha a nyaklánc, vagy bármi irritálhatja, inkább szedessük le.

Persze nem csak az anyajegyek okoznak kellemetlenségeket nyáron. Sokan mondják, hogy ha pattanásos a bőr, napoztatni kell. Igen ám, de ha már jól elkaparta magának valaki és egy nagy seb van csak a helyén, az foltot hagy a bőrön, sok évre is akár, vagy örökre. Ha pedig ügyesek vagyunk, és nem nyúlunk hozzá, akkor is beleéghet egy mitesszer a bőrünkbe. Ezért kell rendszeresen tisztításra járni, és ha már meggyógyult a seb, lehet napozni.

Én napozáshoz legalább 30 faktoros krémet használok először, majd fokozatosan csökkentem a számot. Kb 3 naptejjel indulok neki a nyárnak. Így szépen le tudok barnulni anélkül, hogy megégnék, vagy bármiféle károsodást szenvedjen a bőröm. :-) LEJÁRT SZAVATOSSÁGÚ NAPTEJET TILOS HASZNÁLNI!!!

Az arc védelme is fontos. Erre a területre én minden nap egy külön az arcra szánt erős fényvédelemmel ellátott krémet használok, mert könnyen foltosodik az arcom. Számomra nem olyan sexy, amikor a fényképeken viszont látom a szám feletti sötétebb foltot. Csak 1 árnyalat a különbség, de mégis „bajuszként” hat a látvány! Rettentően vicces, és az ilyen foltokat csak erős alapozóval lehet eltűntetni.

ÉS NE NAPOZZUNK DÉLELŐTT 11 ÉS DÉLUTÁN 15 ÓRA KÖZÖTT!!!

Szűcs Adri

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbi950 2012.05.29. 09:43:58

Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni,hogy mit lehetne tennem a pattanásaim eltüntetésére?Esetleg valami bőrradír vagy valami?Inkább csak a homlokomon van egy pár de nem túl vészes.Illetve az államon.Válaszotok előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása