HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Sminkakadémia 6. - Ajkak

2011.06.16. 09:51 Max Factor Sminkakadémia (törölt)


AJAKFESTÉS


Az ajkak megfelelő ápolása után már szinte bárhogyan „díszíthetjük” őket. SZINTE! Sok szempontot azonban itt is figyelembe kell venni. Nem használhatja ugyanazt a szájfényt vagy rúzst a tini, mint az anyukája! A színválasztás is fontos tényező, egy túl sötét rúzs vagy egy nem megfelelő árnyalat elronthatja az összképet. Most leírom nektek a legeslegfontosabb dolgokat, amiket ha nem hagytok figyelmen kívül, biztosan tökéletes lesz az eredmény.

Színválasztás
 
Az árnyalat kiválasztásánál figyelembe kell venni az ajkaink méretét és a bőrtónusunkat is. A vastag húsos ajkakon jól mutatnak a sötét, akár drámai árnyalatok is, míg ha vékony az ajkunk, válasszunk világos, fényes színeket, hiszen ezektől teltebbnek hatnak.
A világos bőrhöz a rózsaszínes, barackos, bézs, pasztell korall/narancs, árnyalatok passzolnak leginkább.
Sötétebb bőrhöz válasszunk meleg tónusokat, mint a közép rózsaszín, karmell, élénkebb barackos és bézs.
 
A rúzsozás menete:
  1. A szájkontúr ceruza használata tartóssá teszi a rúzst, határozottabbá a száj vonalát és új formát adhat, megakadályozza, hogy felfusson a rúzs a kis ráncokban. Ne a száj vonalán belül vagy kívül rajzoljunk, hanem kövessük a természetes ívet. Azonban ha nem teljesen szimmetrikus a száj, egy kicsit lehet csalni. Az laposabb felét íveltebbre húzhatjuk. Felvitel után az éles vonalat satírozzuk el az ajkak közepe felé. Egy kis trükk: színezzük ki az egész ajkunkat és úgy kenjük fel a rúzst, így élénkebb és tartósabb lesz a szín. A kontúr színe meg kell, hogy egyezzen a rúzséval!
  2. Jöhet a rúzs: ecsettel vagy magával a rúzs rúdjával is felvihetjük. Ecsettel precízebb, de ha a rudat használjuk, akkor intenzívebb lesz a szín, és még mindig megigazíthatjuk a széleket az ecsetünk segítségével. Az első réteg után itassuk le a felesleget. Nyissunk szét egy zsebkendőt és nyomjuk az ajkunkra, majd lehelet vékonyan púderezzük át. Jöhet még egy réteg rúzs. Így szupertartós lesz a rúzsunk.
  3. Szájfény: vagy a rúzzsal megegyező színű legyen, vagy azzal harmonizáló árnyalatot válasszunk, vagy átlátszót. A szájfényt használhatjuk magában is. Az applikátorral csak ki kell tölteni az ajkunkat, vigyázva arra, hogy a száj szélénél vékonyabb rétegben vigyük fel, hogy elkerüljük a fény felfutását.
  
 
Korosztályos megoldások
 
1. A tiniknek és a húszas éveiket döngetőknek az alap ajakápoláson kívül sok dolguk nincs. Feldobnak egy kis szájfényt, és indul a mandula…
 
2. A harmincas évekkel azonban már megkezdődik a bőr öregedési folyamata. Kis ráncok jelennek meg az ajkak körül. Mivel ebben a korban kezd halványodni a száj körvonala, érdemes elkezdeni használni a kontúrceruzákat, és a szájfényt szépen fedő krémes rúzsra váltani. Ezekben több ápoló hatóanyagot vélhetünk felfedezni, így minél tovább őrizzük ajkaink fiatal kori állapotát.
 
3. A negyvenes éveikben járók már felfedezhetik, hogy ajkuk egésze kezd halványodni, így érdemes intenzívebb árnyalatú rúzsokat használni.
 
A Max Factor kínálata:
 
A Max Factor széles palettájának köszönhetően mindenki megtalálja az egyéniségének megfelelő szájfényt, rúzst, tartós rúzst. Mind színben mind textúrában széles a választék. Egy dm smink-roadshow alkalmával nem egy olyan vásárlóval találkoztam, akik kényesen álltak a rúzsválasztás kérdéséhez, és én voltam a legboldogabb, hogy mégis minden kifogásukra tudtam ajánlani valamit, és végül beadták a derekukat és vettek egy rúzst. :)
 
Azon felül, hogy megmaradtak a jól bevált tartós rúzsok, a hagyományos rúzsok, szájfények és a szupercsillogó szájfények, az új Max Colour Effect családnak több új tagja bővítette az amúgy sem szerény számú választékot.

A Tube szájfények isteni gyümölcsös illata és ragyogóan csillogó árnyalatai engem teljesen elvarázsoltak.
 
Imádom a Cube szájfényt is, pont azért, mert nem csillog annyira, épp a rúzs és a szájfény közötti hatást érünk el vele. Finoman színez, enyhén csillog. És ápolja az ajkakat! Különleges összetevőinek köszönhetően, és mert krémesebb az állaga, kitölti az ajkak kis ráncait, így azok teltebbnek hatnak!

A Lip Tint azonban számomra mindent visz! J Az én elengedhetetlen bulikellékem, mert én imádom az erős színeket az ajkakon! És a Lip Tint színválasztéka szuperszexy árnyalatokkal csalogat! Pillekönnyű, tartós, vizes bázis, így szívódik be az ajak rétegeibe, biztosítva a hosszantartó színt! És ez tapasztalat! :)

Az ajakápolást azért ne felejtsétek el!

Jó szájalást csajok!!!

Szűcs Adri

 

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása