HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Ajakápolás

2011.06.21. 17:36 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Arcbőrünkhöz hasonlóan ajkainknak is szükségük van rendszeres ápolásra, hogy puhának, szexinek hassanak. A száraz és kirepedezett ajkak elrontják az összképet, ezáltal az arc ápolatlannak tűnik, és egyáltalán nem vonzó. A sima szájon a rúzs is gyönyörűen oszlik el és jobban tapad.

Az ajkaink is veszíthetnek vonzerejükből a kor előrehaladtával és a nem megfelelő ápolás következtében. A száj körüli kis ráncok, a kirepedezett, cserepes ajkak egyáltalán nem mondhatók szép látványnak. És mivel ha beszélgetünk valakivel, hogy jobban értsük, ha hadar, vagy ha zaj van körülöttünk, a száját is figyeljük, így igencsak központi szerepet játszik életünkben.


Radírozzuk ajkainkat

Fontos, hogy rendszeresen radírozzuk ajkainkat, hiszen ez eltávolítja az elhalt bőrréteget, ami a szájra tapadva a cserepesedést okozza. Az ajkak radírozásához nincs szükség szappanra vagy szemcsés radírra. A fogkefe sörtéjével óvatosan dörzsöljük át kicsit ajkainkat. Erre a célra csak puha fogkefét válasszunk, mert az erős sörték felsérthetik az ajkak érzékeny bőrét!!! A fogkefe helyett használható szintén puha törölköző is, melyet meleg vízbe mártunk. Ha már a cserepesedett ajkunkat szeretnénk radírozni, csak óvatosan tegyük, és ne puhítsuk fel előtte semmivel a szánkat, mert előfordulhat, hogy beszakad a bőrünk és fájdalmas, nehezen gyógyuló sérülést szerzünk.

Hidratálás

A bőrradírozás után a feladatunk az ápoló balzsam felvitele az ajkakra. Ezt minden fogmosás után ismételjük, ne csak radírozásnál! Figyeljünk oda, hogy a rúzsok, melyeket használunk, szintén tartalmazzanak hidratáló, ápoló hatóanyagokat is.

Az ajkak ápolása nyáron is fontos!

Az erős napsugárzás hatására nyáron ajkunk gyakran kiszárad. Védeni kell az erős UV sugárzástól, hiszen itt bőrünk még vékonyabb és érzékenyebb, mint máshol.  Ha megtörténik a baj, az nem csak nem szép látvány, de nagyon fájdalmas is tud lenni, és nehezen is gyógyul! 
Ma már vannak olyan ajakápolók, amelyek kifejezetten síeléshez és tengerpartra ajánlottak, ezeket érdemes kipróbálni! Az E és C-vitamin késlelteti a ráncosodást, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék (víz) fogyasztásáról sem!

 

Egy régi, jól bevált módszer:

Radírozd át ajkaid óvatosan a puha fogkefével, majd kend be a alaposan mézzel! Bírd ki legalább 10 percig, hogy nem nyalogatod le a pakolásod! 10 perc után bármit is tégy a mézzel, abban biztos lehetsz, hogy a szád szuper puha lesz!!! :)

 
0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása