HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspiral (1) szempillaspirál (6) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Csodálatos nyár!

2011.08.09. 13:31 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de részemről a nyár kedvenc tulajdonsága a meleg és a napsütés. Amikor napozom, érzem, hogy melegítenek a napsugarak, persze a megfelelő UV-védelemmel ellátott napozókrém biztonsága mögött. ÉS BARNULOK! Nahát ez az, ami egész júliusban kimaradt teljes mértékben!!! Sajnos…

De lehet csalni! :) Meleg nincs, napozni nem lehet, mégis érhetünk el olyan bőrszínt, mintha egy egész hónapot a strandon töltöttünk volna.
Számtalan lehetőséget kínálnak ma már erre a problémára. Íme néhány tömören összefoglalva, hogy a hosszan tartó rossz időben, és akár télen se legyünk sápadtak!
 
KAROTIN
Az A-vitamin, illetve előanyaga, a béta-karotin a legfontosabb bőrvédő hatású vitamin. Serkenti a pigment képződést, így segítve a bőr egyenletes barnulását, és meggátolja a napsugarak károsító hatását. Rengetek zöldség és gyümölcs tartalmazza ezt a hatóanyagot, így ha betartjuk az egészséges életmód alapelveit, melynek alapja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, nem kell erre különösebb gondot fordítani, és különféle táplálék kiegészítők szedésébe kezdeni.
 
ÖNBARNÍTÓ
Talán a legkedveltebb és legegészségesebb módszer. Széles a kínálat, mindenki számára van megfelelő termék. Spray, tej, olaj, kendő, krém, gél… Vagy akár elmehetünk UV mentes barnaságot biztosító szalonokba is. A lényeg, ha világosabb a bőrünk, semmiképp ne válasszunk a „deep” árnyalatok közül. Használat előtt radírozzuk le bőrünket, használjuk hagyományos, hidratáló testápolónkat, majd csak ezután alkalmazzuk az önbarnítónkat. Ügyeljünk, hogy a szárazabb bőrfelületeken is alaposan oszlassuk el, mint a térd, a könyök, ugyanígy a puha hajlatoknál is. Használhatunk arcunkra is önbarnítót, de csak akkor, ha hibátlan a bőrünk. Ott a hajtöveknél és a fülnél kell nagyon figyelmesen eldolgozni a krémet. Az önbarnító használata után minden esetben mossunk alaposan kezet többször is, és várjunk legalább 15-20 percet, hogy a krém jól beszívódjon, és ne hagyjon foltot a ruhánkon.
Az önbarnító krémek egy speciális cukor származékot (DHA-Dihydroxyactone) tartalmaznak, amely reakcióba lép a bőr felső rétegében található aminosavakkal, így alakul ki a természetes, barna bőr. A DHA bőrfelületre jutását követően a szín kb. 2-3 óra után már látható. A barnulási folyamat körülbelül 6 órán keresztül tart. Az elért szín 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától függően.
 
SZOLÁRIUM
Ma már természetes, hogy néha elmegyünk szolizni, de ha rendszeresen „égetjük” bőrünket, később megihatjuk a levét… Mint mindig, mindenbe, a fokozatosságon van a lényeg! Sok hátrányáról olvashatunk, amiket most nem sorolok fel, de van néhány jó tulajdonsága is. Az UV fény fokozza a D-vitamin termelődést, enyhíti az ekcéma és pikkelysömör tüneteit is, a meleg környezet pedig enyhíti az ízületi problémákat, így néhány valóban szükséges esetben a szolárium megoldást jelenthet.
 
Én maradok az önbarnítónál, hogy amíg alszom, barnuljak is. :) És majd ha egyszer kisüt a nap, már dobom is ki magam egy törölközőre a strandon vagy vízparton!
 
Jó barnulást nektek is!!! :)
 
Szűcs Adri
 

 

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása