HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspiral (1) szempillaspirál (6) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Sminkakadémia 8. - Back 2 School: Jókislány smink

2011.09.13. 09:22 Max Factor Sminkakadémia (törölt)



Ma már nagyon ritka, hogy valaki smink nélkül megy ki az utcára, legyen szó arról, hogy akár csak leugrunk a boltba. Vannak olyan munkahelyek, ahol megkövetelik a sminket, ám annak csak finom változatát. A fiatal lányok is mind azzal kezdik a napjukat, hogy suli előtt dobnak magukra egy kis sminket, ez azonban a tanároknak nem biztos, hogy tetszik!

Most egy olyan sminket mutatunk be nektek, amit bármilyen, halványabb árnyalatból elkészíthettek magatoknak. Nem lesz „pucér” az arcotok, de nem is lesz szembetűnő a smink. Csak azt fogják észrevenni, hogy milyen szépek vagytok! :)

A videón a modell típusának megfelelő színeket használtam. Ez azonban mindenkinél más lehet. Ha valóban olyan sminket szeretnél, ami alig látszik, válaszd a típusodnak megfelelő egyik leghalványabb árnyalatot, ami azonban nem világosabb, mint a bőröd színe. Lehet ez hideg szürke, meleg barna, a lényeg, hogy csak egy leheletnyire látszódjon. Még az sem fontos, hogy fény kerüljön rá, azt tartogathatod a délutáni programhoz, hogy addigra feldobd a sminked.

Első lépés az alapozás. Tűntessük el az apró bőrhibákat, a karikákat és használjuk a korrektort a szem környékére, hogy biztos bázist adjunk a sminknek. Használjunk kő vagy porpúdert, hogy fixáljuk az alapozónkat és matt hatást érjünk el.

Második lépés a szemöldök igazítása. A szálakról egy kis kefe segítségével eltávolítjuk a rákerült alapozó és púderréteget. Ha a szemöldök színe eltér a hajunk színétől, válasszunk egy olyan árnyalatú –akár szemhéjport is- festéket, amivel harmóniába hozhatjuk az árnyalatokat, kitölthetjük a hiányzó szálak helyét és szépen ívelhetjük a szemöldökünket.

Harmadszorra jöhet a szem sminkelése. A lényeg az, hogy a mozgó szemhéjra kerüljön a festékből, és egy kis satírozással eldolgozzuk, árnyaljuk a sminket. Én a hétköznapokra a Masterpiece tartós szemszínei közül ajánlok választani, mert így a szépen, türelemmel elkészített smink egész nap fog tartani! Használjunk a saját bőrünk színénél kicsit világosabb, árnyalatában hasonló színű festéket a szemzugba és a szemöldök alá. Feldobhatjuk sminkünket a Max Colour Effect Dip-In árnyalatok egyikével is! Ettől szép, fénylő szemsminket kapunk. Jöhet a spirálozás, aminél a lényeg az, hogy szépen íveljük a szempilláinkat. Kerülendő az összetapadt szempilla és a túl sok spirál. Legyen olyan, mintha természetesen lennének szép, hosszú, íves pilláid.

Az arcra kerüljön némi pír, de csak nagyon finoman, inkább csak árnyaljuk az arcot a bőr színével harmonizáló pirosítóval.

A szájra kerüljön csak szájfény, válasszunk a Max Colour Effect Cube vagy Tube világosabb árnyalatai közül. Szájfény használatánál megvan a veszélye, hogy túl sok „anyag” kerül a szájra, ami később kifuthat a természetes kontúrból, és maszatosnak tűnhet tőle az arc. Szájfényedet használd inkább többször naponta, és csak keveset vigyél fel a száj középső részére, és cuppantsd össze ajkaidat, hogy egy kicsi azért kerüljön a szélek fele is.

Így lesz tökéletes a sminked túlzások nélkül, iskolába, munkahelyre, randevúra, egy csajos délutánra, egy hétvégi városnéző programhoz, shoppingolni, és még akkor is, ha csak a boltba ugrasz le reggeliért! :) 

Szűcs Adri

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.20. 14:47:14

"Ma már nagyon ritka, hogy valaki smink nélkül megy ki az utcára"

Én például soha nem sminkelem magam. Nem tudom, hogy van-e köze hozzá, hogy pasi vagyok... :) De ebben a metroszexuális világban egyre kevésbé igaz ez is.
süti beállítások módosítása