HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspiral (1) szempillaspirál (6) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Bálint-nap

2012.02.14. 09:46 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Szent Bálint napján (Február 14-én) tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és az utóbbi másfél évtizedben népszerűvé.


 
A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek.

Mára többnyire átvettük az amerikai szokásokat, és nem csak kis ajándékokat küldenek, adnak egymásnak a szerelmesek, hanem komoly készülődés is megelőzi az esti találkozást. Vacsora egy menő vagy épp csendes étteremben, virágcsokor, egy finom pezsgő alapozza meg az este hangulatát, szóval manapság azért megadjuk a módját a szerelmesek ünnepének! Akad, aki vacsorával, egy egészen új enteriőrrel, teljes pompában várja haza kedvesét. :)

Véleményem szerint ez egy nagyon kedves, meghitt ünnepe a szerelmeseknek, ilyenkor még a férfiak is megbocsájtják maguknak és egymásnak az érzelgősséget. De ne felejtsük el, hogy kimutatni érzéseinket az év más napjain is, igazából mind a 364 napon kell! Ne csak Valentin-napon szeressük, és figyeljünk oda a másik felünkre!

Én néhány tipp, hogy mit begyünk fel a jeles estére:

Nyilván személyiségfüggő, hogy mit szeretünk viselni, mind a ruha anyagát, szabását, és színét illetően. És más kérdés, hogy kedvesünk mit szeretne látni rajtunk. Hát most íme néhány azok közül, amikbe én is szívesen belebújnék. :)
balint_nap_2.JPG

A Valentin-nap színe a piros. Piros a teríték, a díszítés, a kis szívecskék, hát legyen piros a ruhánk, a körmünk, vagy legalább a kiegészítőnk. De ha nincs piros ruhánk, egy kis feketének kell a szekrényben rejtőznie. És csak feldobjuk egy piros övvel vagy szalaggal, és máris kész a tökéletes Valentin-napi öltözékünk. Ami kötelező ezen a napon, az a ruhához megfelelő és nagyon csinos magassarkú cipő!

balint_nap_3.jpg

Mint például ez itt! Egy kellemesen magas sarkú, ezüst-fekete flitteres cipő. És hogy ebben mi a lényeg?  Hát a piros talprész, és hogy iszonyúan gyönyörű! :)

Ha otthon ünnepelünk, öltöztessük fel lakásunkat is kicsit. Én nem vagyok a túlzások híve, véleményem szerint ha otthonunknak egy kicsit „megmutatjuk” a Valentin-nap hangulatát, az már bővel elég lesz. Erre is találtam néhány jópofa ötletet, íme:

balint_nap_4.JPG
Kivághatunk papírszíveket és fellógathatjuk, szétszórhatjuk, fűzhetjük, akaszthatjuk, vagy ha van néhány kisebb vázánk, és úszógyertyánk, gyönyörű díszítést és meghitt hangulatot tudunk kölcsönözni vele. De fújhatunk lufit is, vagy szórhatunk konfettit. A konfetti esetében érdemes elgondolkozni azon, hogy aztán azt ki fogja összetakarítani!

És végül az én kedvenc Valentin-napi menüm:

Előétel: Füstölt libamell saláta gránátalmával

Főétel: Citromos vajhal, sült paradicsom, petrezselymes karalábé

Desszert: Créme brulée

Próbáljátok ki ti is ezeket a recepteket, Valentin-nap ide, vagy oda… :)

És most jön az a rész, amiben én talán a legtöbbet tudok segíteni, a smink!

Ez az a nap, amikor nem visszük túlzásba a sminket, de azért arra is figyelünk, hogy ne maradjunk hétköznapiak sem. A tökéletes alapozás elengedhetetlen. Még van bőven időnk 14-ig, hogy akár csak egy kényeztető kezelésre elmenjünk kozmetikusunkhoz, és feltöltsük vitaminokkal és hidratáló hatóanyagokkal a bőrünket, ami ilyen időben amúgy sem árt! Használhatjuk kedvenc, jól bevált maszkunkat is, a hétvégén mondjuk, de a készülődés közben is lehet rajtunk egy kis szépítőszer, hogy bőrünk lehető legjobb formáját hozzuk.

Szóval a smink: egy kicsit több, mint a hétköznapi, de kevesebb, mint egy partysmink.

balint_nap_5.jpg
1.    Az Ageless Elixir alapozóval sugárzóan tökéletes alapot adunk a sminknek. Ha szükséges, használjunk kő-, vagy porpúdert, hogy fixáljuk és mattítsuk az arcot, de az sem baj, ha kicsit fényes marad a bőrfelület, mert akkor természetesebb marad a hatás.

balint_nap_6_1.jpg

2.    Egy leheletnyi Creamy Blush pirosítóval árnyékoljuk az arcunkat, de csak nagyon finoman!

balint_nap_7.jpg

3.    Fekete ceruzával vagy a Luquid Eyeliner Effect segítségével vékonyan kontúrozzuk a szemünket, és a Masterpiece Colour Precision Eyeshadow kávébarna árnyalatával színezzük szemhéjunkat, vagy a Max Colou Effect 01-es palettájának 2 világosabb színével. Ha valakinek nagyon világos tónusai vannak, az a ceruza használatát el is hagyhatja. A hatás fokozáa érdekében pedig a szemzugba használjunk egy kevés arany árnyalatot a Dip-In színek közül.

balint_nap_8.jpg
4.    A szempillaspirálunk legyen határozott, de ne túl sok. Fekete, vagy sötétbarna árnyalatot használjunk. Az én kedvencem a 2000Calorie, és a hajlított kefének köszönhetően szépen lehet ívelni a pillákat, amikre csak annyi festék kerül, amennyi szükséges.


5.    Az ajkakat színezzük a kedvenc LipTint árnyalatunkkal. Ez lehet egy halványabb, rózsaszínes (01) vagy egy bordós (06) szín is. Nálam a 06 a nyerő! :)

balint_nap_9.JPG
Kellemes Valentinozást!!!

Szűcs Adri
 

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása