HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Tavaszi megújulás

2012.04.16. 13:19 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Már benne vagyunk rendesen a tavaszban, mégsem késő még elkezdeni a „nagytakarítást”, feltölteni a szervezetet vitaminokkal. Télen a hideg idő, a fűtés kellemetlen hatásai ellen bőrünk védekezik, mégpedig megvastagodik. Lelassul az anyagcseréje, sápadt, fakó lehet, és pattanásos. Ez az úgynevezett tavaszi bőrgyulladás.

Az első dolog, amit tennünk kell, hogy felpezsdítjük bőrünk vérkeringését.

A legfontosabb dolog, amit tennünk kell a rendszeres bőrradírozás. Ha nem távolítjuk el az elhalt hámsejteket, a krémek, maszkok sem tudnak 100%os hatékonysággal segíteni bőrünknek. A szaunázás vagy gőzfürdő pedig nagyon nagy segítség a méregtelenítésben. A tápláló hatóanyagokkal végzet masszázs is nagyon sokat javíthat bőrünkön. Azonban nem biztos, hogy csak bőrünket kell feltöltenünk, tavasszal az egész szervezetnek szüksége van a megújulásra.
 
tavaszi_borapolas_1.jpg
A bőr vitaminjai:

·         A-vitamin (retinol), ami segíti a sejtek osztódását, így a bőr regenerálódását. Hiáyában viszont pikkelyesen hámló bőrfelületet észlelhetünk.
·         B2-vitamin, melynek hiányában pörsenések, kiütések és a száj szegleteinek berepedezése alakulhat ki
·         B3-vitamin (niacin), hiánya és túladagolása is bőrrendellenességekhez vezethet. Egy hiánybetegség a pellagra, ami napfényérzékenység, a napfénynek kitett bőrfelület sötét színelváltozásával jár.
·         B5-vitamin (pantoténsav), az ép bőr vitaminja
·         B6-vitamin (piridoxin), melynek hiányában bőrgyulladás, és a bőr berepedezése is észlelhető.
·         B8-vitamin (biotin), amelyből ha nincs megfelelő mennyiség szervezetünkben, hajhullást, bőrgyulladást tapasztalhatunk.
·         C-vitamin (aszkorbinsav), aminek a kollagén képződésében van nagy szerepe, így a bőr rugalmassága és vízmegtartó képességének vitaminja.
·         K-vitamin ( fillokion), aminek legfőbb szerepe a sebgyógyulásnál van, véralvadást szabályozó vitamin.
tavaszi_borapolas_3.jpg
 
A legtöbb vitamint friss tejtermékekből, zöldségekből, húsokból, halakból és gabonafélékből nyerhetünk. Így a helyes, egészséges táplálkozás révén nem szorulunk majd táplálék kiegészítők szedésére, hogy megőrizzük egészségünket. Itt a friss gyümölcsök és zöldségek szezonja, reggelizzünk müzlit joghurttal, lakjunk jól párolt brokkolival és hallal, uzsonnázzunk almát és vacsorára együnk friss zöldségekből készített ropogós salátát! :)
 
Mélytisztítás

Akiknél gyakoriak a mitesszerek vagy pattanások megjelenése kötelező, de tavasszal mindenkinek ajánlott egy mélytisztító kezelés. Így elkerüljük, hogy a faggyú a pórusokban maradjon kitágítva azokat, és egészségesebb bőrt kapunk.
 
De szervezetünk tisztítása is ugyanilyen fontos. Ha a májunkat vagy vesénket megterheljük, az azonnal látványos lesz arcbőrünkön is. Érdemes tehát egy kis figyelmet fordítani, és havonta, de legalább egy tavaszi nagy tisztítókúrát végezni. A máj a szervezetünk megtisztulásáért felel, ezért nagyon kell rá vigyáznunk! Tisztítja a vért, eltávolítja a méreganyagokat, amik gyógyszerek, és különféle táplálékkiegészítők után maradtak. A vese tisztítása viszonylag könnyebb feladat, elegendő pár napos léböjt kúra, hogy megtisztítsuk ezt a szervünket. Elegendő hozzá napi 3-4 liter folyadék, és valamilyen vizelethajtó gyógytea, vagy akár görögdinnye. Vesék tisztításánál érdemes meleg ülőfürdőt venni naponta 2x, a hatékonyabb tisztulás érdekében.
 
Mielőtt bármilyen tisztítókúrába kezdenél, járj utána a lehetséges mellékhatásoknak, kérdezd meg tapasztalt ember, vagy akár orvos véleményét is! A drasztikus tisztítókúrák nem mindegyike felüdülés, viszont utána enregikusabbak, frissebbek, fittebbek és egészségesebbek leszünk, mert szervezetünknek nem kell azon dolgoznia, hogy eltávolítsa bevitt méreganyagokat.

tavaszi_borapolas_2.jpg 
 
Hidratálás

Tél után még a zsírosabb bőr is vízhiányos, így elveszti rugalmasságát és üdeségét. Nagyjából minden bőr a Földkerekségen vízhiánytól szenved, csak más-más mértékben. Nagyon fontos a megfelelő hidratáló megtalálása, amiben nagy segítségedre lehet kozmetikusod! De nem csak a külső hidratálás a fontos, ugyanilyen lényeges, hogy napi 2-3 liter, lehetőleg ásványvizet fogyasszunk! Ha valaki csak 1-2 hétig erre odafigyel, akkor utána már megy magától a dolog, a szervezetünk is nagyon hamar hozzászokik a jóhoz! J A második hét végefelé pedig már megfigyelhetőek a változások, amit a megfelelő folyadékfogyasztás eredményez. Röviden csak így tudnám kifejezni: jobb lesz a közérzetünk. :)
 
Szűcs Adri

 

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása