HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Itt van az ősz, itt van újra

2011.09.06. 10:00 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Nehéz boldogan elfogadni, de a nyárnak lassan vége. És hiába a szerelem, nyáron is igénybe van véve a bőrünk, nem beszélve arról, hogy más évszak más bőrápolást igényel! Az időjárás kissé hűvösebbé válik, és habár a nap nem süt olyan erősen, mint nyáron, fényvédőt mégis kell használnunk.

A ragyogó, puha bőr

Nyáron kimerülnek a bőr tartalékai. A melegben nem használunk testápolót, mert az csökkenti a komfortérzetet. A szabadon lévő bőrfelület és a meleg hatására a láthatatlan vízleadás intenzíven működik, hogy a szervezet hűtse magát. Megvastagodhat a hámréteg, durvább, szárazabb lehet bőrünk a nyár végére. Ezért rettentően fontos, hogy az elhalt szarurétegtől megszabaduljunk, és felszínre kerüljön az életteli, üde bőr, amit aztán a megfelelő ápolással hosszú távon fenn tudunk tartani. Ezért ajánljuk a kozmetikában is az őszi hónapokra a hámlasztó kúrákat arcon és testen egyaránt. Nem szeretünk ugyan megválni a megszerzett barnaságtól, de ha még sokáig szép, feszes, ránctalan bőrt szeretnénk, ez elengedhetetlen. Sok nőnél okoznak problémát a nap hatására feltűnő pigment foltok is, ősszel ezeket is lehet halványítani. Az otthoni, rendszeres radírozáson kívül kozmetikai kezelések is elősegítik a bőr megújulását, ehhez viszont szakemberhez kell fordulni. Ne kezdjünk hámlasztó hatású készítmények vad használatába, mert a kora őszi nap még kárt tehet bőrünkben. Mindenképpen kérjük ki kozmetikusunk tanácsát, és fogadjuk is meg!!!
TIPP: Az én kedvenc testradírom a következő: egy bögre cukorhoz annyi vizet kell adni, hogy azt éppen ellepje. Fürdésnél első lépésként a vizes bőrre felhordjuk a cukrot, majd finoman átradírozzuk a bőrünket. Hangulatunktól függően tehetünk 1-2 csepp tiszta (gyógyszertári) aromaolajt is a radírhoz. A levendula nyugtató, a borsmenta frissítő, a fahéj méregtelenítő hatású.

Intenzív hidratálás

Szervezetünket kívülről és belülről is megfelelően hidratálni kell! Nem hiába halljuk ezt mindenhonnan, ennek hiányában sok, akár súlyos egészségügyi probléma is felmerülhet. A bőr is hamarabb öregszik, veszít rugalmasságából. A napi 2 liter folyadék biztosítani tudja a szervezet megfelelő hidratáltságát. A vízhiányos bőr fakó, érdes tapintású. Az ősz az egyik legmegfelelőbb hónap a bőr teljes regenerálására. Rengeteg gyümölcs, zöldség érik ilyenkor, amikkel sok vitamint juttathatunk természetes módon a szervezetünkbe!

Ezek szintén nagyon hasznosak a bőrünknek is! Túlzások nélkül állíthatom, hogy mindenkinek, ha nem is mélyrétegi, de legalább felszíni vízhiányos a bőre. Hogy bőrünk sokáig puha és feszes maradjon, használjunk intenzív hidratáló arckrémeket! Ma már a boltokban a szárazabb, és zsírosabb bőrre is választhatunk, de most is azt tanácsolom, hogy kérjük szakember tanácsát a tökéletes választáshoz!

TIPP:
 
Házi arcpakolás uborkával, mézzel és citrommal:
1 evőkanál méz
3 csepp citromlé
fél uborka
 
A citromlevet a mézzel összekeverve finom mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe, majd a vékonyan szeletelt uborkakarikákat tedd az arcodra. A méztől puha lesz a bőr, a citrom felfrissíti a bőrt (de vigyázz, tényleg csak 3 csepp citromlé legyen!), az uborka pedig intenzíven hidratálja és nyugtatja a bőrt! Hagyd fent a pakolást 15 percig, majd folytasd az arcápolást a megszokott krémeddel. 
Érdemes a pakolások előtt a bőrt átradírozni, hogy ne az elhalt szaruréteget tápláljuk. :)
 
Ősszel is süt még a nap!

Habár már nincs tikkasztó hőség, de azért még ősszel is erősen tud sütni a Nap, így ne felejtsünk el fényvédőt használni nap közben!
 
Szűcs Adri
 

 

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása