HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Üde szemek

2013.02.05. 18:00 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

ude_szemek_1.jpg

Sokunknak gondot okoznak a szem alatti karikák. Ezek lehetnek a fáradtság, a vitaminhiány jelei, de lehet attól, hogy nem iszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, a napfény hiányától vagy egyszerűen genetikai okokból sötétebb a szem alatti bőr. Ez egy nagyon érzékeny bőrterület, az egész testünkön szinte itt a legvékonyabb a bőr és mivel a szem a lélek tükre, a szem alatti, környéki rész is az. Így ha lelki vagy egészségügyi problémánk van, az is itt látszik először. Emiatt is kell nagyon-nagyon vigyáznunk rá.

Ha a sminkre gondolunk, 90%ban mindenkinek a szemsmink, a szempillaspirál jut eszébe. Mert ha sminkelünk, többnyire a szemünket emeljük ki, de még ha szájhangsúlyos is a sminkünk, akkor is használunk legalább egy szempillaspirált.

A legfontosabb dolog, amit tehetünk a szem bőrének kímélése érdekében, hogy a sminkünket minden alkalommal alaposan lemossuk. Jártam már úgy, hogy nem figyeltem rendesen oda a lemosásnál, és egy kis spirál maradt a pilláimon… Fáradt voltam, siettem aludni… Reggel kétszeresére püffedt szemhéjjal keltem, és egész nap könnyezett a szemem. Azóta a szememre külön egy olajos sminklemosót is használok, ami aztán minden sminket lerobbant. Egyszerűen kell. Így nem irritálódik a szem egész éjszaka.

A másik dolog, hogy nem szabad a szemet dörzsölni úgy, mint 14-15 évesen, mikor álmosak voltunk. Ne nyúzd a bőröd!!!

Alapvető dolog a szem környékének az ápolása. Semmi, de semmi olyan terméket nem szabad használni, ami alkoholt tartalmaz, mert az elvonja a vizet a bőrtől, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy megjelentek az első, kis ráncok. Így ha olyan tonikot vagy lemosót használunk arcunkra, amiben van alkohol, a szem környékét mindenképpen hagyjuk ki. Használj viszont szemkörnyék ápolót. Nem kell azonnal szemránckrémért nyúlni, vannak a szemkörnyék ápolására alkalmas készítmények, amiket megelőzésre használhatunk. Csökkentik az ödémát, a karikákat, és megelőzik a szarkalábak ráncokká alakulását. Főleg a tél vége felé, mikor a bőrünk kifogyott az ásványi anyag- és vitaminkészletéből. Elhasználunk egy adag krémet, és jövő ilyenkor egy másikat, mintegy kúraként. Kicsit feltöltjük a bőrünket. :) 

Szépítő kezekhez is fordulhatunk segítségért. Sok professzionális termékcsaládnak van egy rövidebb, kifejezetten a szem környékére kifejlesztett kezelése. Események előtt eltünteti a puffadást, a karikákat és frissíti a bőrt, kúraszerű alkalmazása pedig szépen kisimítja a ráncokat és felölti a szem környékének bőrét. A speciális, nagyon finom szemcséjű radír eltávolítja a az elhalt bőrrészt, amit egy különleges szemmasszázs követ olyan mozdulatokkal, amik kivezetik a méreganyagokat a szem környékéről, majd egy szemmaszk frissíti és táplálja a bőrt. Rövid, de látványos kényeztetés, mindenkinek ki kell próbálnia!!! 

Így kerüld el a püffedt, karikás, fáradt szemeket:

  • kerüld a túlzott só- és alkoholfogyasztást
  • a reggeli tea filterét nyomkodd ki, hűtsd le pár perc alatt a hűtőben, majd tedd 5 percre a szemedre ( a csersav összehúzó hatása csodákat tesz, csak úgy, mint a koffein, ami élénkíti a bőrt)
  • gézbe göngyölt reszelt krumpli vagy uborka csodásan hat a püffedt szemekre
  • tápláló maszkod ne sajnáld a szemed környékétől (kivéve ha nem tisztító maszkot használsz)
  • aludd ki magad (minimum 7,5 óra alvás minden nap)
  • igyál elég vizet (de este ne pótold egyszerre a hiányt, mert az bizony reggelre a szemed köré gyűlik)
  • ébredés után a hűtőből kivett kanalat szorítsd a szemedre (ettől én is felébredek, nem csak a szemem)
  • tartsd a szemkörnyék ápolódat is a hűtőben, hogy fokozd a reggeli frissítő hatást 

ude_szemek_2.jpg(forrás: internet)

A hűtőből kivett szemmaszk is nagy segítség, és ha kukucskáló is van rajta, akkor készülődni is tudsz közben. :) 

Sokunknak, így nekem is nehezen esett le, hogy nem a sok koncentrálás miatt hunyorítok, hanem mert nem látok tökéletesen. Ez szintén nem tesz jót sem a szemednek, ami így hamar elfárad, de a szemed bőrének sem. Nem mellékesen fejfájás kiváltója is lehet, így ha nem szeretnél morcos ráncokat, fejfájást és fáradt tekintetet, végeztess el egy látásvizsgálatot akár évente, hogy mindig olyan élesen láss, akár egy sas!!! :)

A szem egészségének megőrzésében nagy szerepe van az A-vitaminnak (béta-karotin), de a C- és E-vitamin is nagyon fontos. A szelén és a cink is fontos, amik pedig a vitaminok elnyelésében játszanak nagy szerepet. Így együnk sok répát, májat, piros zöldségeket (kivéve a paradicsom) és gyümölcsöket, halat, tengeri herkentyűket (osztriga!!!) és lássunk élesen!

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása