HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Sminkakadémia 4. rész – Árnyékolás

2011.06.03. 10:12 Max Factor Sminkakadémia (törölt)


Sok nővel találkoztam már, akik úgy gondolják, a pirosító használata nélkülözhető. Ami engem illet, ha csak alapozót használnék, mindig sápadtnak, fáradtnak tűnnék. 

A friss levegőtől üde lesz a bőrünk, piros pozsgás az arcunk. De sajnos nem a városokban, mert főleg a nagyvárosokban, minden van, csak nem friss levegő. Így a bőr könnyen lesz sápadt, fakó.
 
Láttam már olyat is, amikor a pirosító viselőjének arcát nevetségessé tette egy túl határozott, természetellenes csík. Azonban ha betartasz néhány szabályt, a csodájára fognak járni hamvas orcáidnak!
 
A színválasztás. Ha fehér bőrű vagy válassz egy rózsaszínes vagy barackos árnyalatú pírt. Fontos, hogy ne legyen túl élénk a színe! Ha sötétebb a bőröd, válassz a pirosas, téglás árnyalatok közül, vagy akár bronzosítót is használhatsz. 

Nem mindegy, hová, milyen irányba visszük fel a pirosítót. A pír mindig az arccsonton helyezkedik el. Felső része azon a képzeletbeli vonalon ér véget, amit összeköt a fülcimpa felső része és az orrcimpa, ám nem kerülhet beljebb a szem íriszének vonalánál. Ezt a helyet még könnyebben megtalálod, ha középső és mutató ujjaid az orrod mellé fekteted: az arcpírt a két ujjon túl kell indítani. Könnyed mozdulatokkal dolgozzunk úgy. hogy sehol ne maradjon látható csík. A még természetesebb, harmonikusabb eredményért vigyél fel egy kevés pirosítót a halántékcsontra is, a szemöldöktől a hajtő felé haladva párhuzamosan az orcákon lévő pírral. Természetesen később is igazíthatod. Ha túl erősre sikerült, akkor, egy vékony réteg púderrel megoldható a probléma.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a pír megfeleljen a bőrtípusunknak. Választhatunk por és krémes állagú pirosítók közül. Akárcsak az alapozóknál. Zsíros, és vegyes bőrűeknek ajánlom a por állagot használni. Száraz bőrűek számára a krémes kiszerelés a legmegfelelőbb választás.

A por állagú pirosítót ecsettel vigyük fel. Mielőtt az archoz érintem az ecsetet, kicsit megütögetem, nehogy túl sok festék legyen rajta. Figyelek, hogy mind a két arcra egyenletes mennyiség kerüljön, így lesz szimmetrikus. Érdemes olyan helyet keresni a lakásban, ahol egyenletes kap fényt az arc mind a két fele, így megkönnyítjük a dolgunkat.
Itt is szabály: az eszköznek makulátlannak kell lennie. A pírecsetet azért is kell tisztítani, mert ha sokszor dolgozunk vele az arcon, az ecset szőrszálaira a bőrről zsírréteg tapadhat, amivel ha újra belenyúlunk a pirosítóba, amivel egy olyan réteget képezünk a poron, ami után az már használhatatlanná válik az.
 
Szűcs Adri

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia80 · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.07. 10:47:55

Idén is lesznek Sminkakadémiás cikkeitek? Mert szívesen venném őket :) vagy már vannak is csak én nem láttam?
süti beállítások módosítása