HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Hajbaj

2011.07.12. 11:25 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Sokan sokfélét hallunk a hajtrendekről. Mivel hajunk az egész arcunknak keretet ad és meghatározza stílusunkat is az, hogy milyen „koronát” viselünk mind színben, mind fazonban. És a lényeg itt is: mindegy a fazon és a szín, ha hajunk nem megfelelően van ápolva! A haj akkor szép, ha könnyen kezelhető, selymes tapintású, fényes, és a sok tulajdonság közül a legfontosabbak: erős, dús hatású és a hajvégek nem töredezettek!

A hajnál is úgy, mint a bőrnél rengetek károsító tényező van. A nagyvárosi szennyezett levegő, az erős UV sugárzás, a festés, vasalás vagy akár a göndörítés, de még a hajszárító is, az uszoda klóros vize. Ezek teszik fakóvá, élettelenné, szárazzá, töredezetté a hajunkat.
Fontos, hogy megtaláljuk a hajunk típusának és állapotának megfelelő termékeket, és ha már megvannak, ne váltsunk! Az egészséges életmód és a stressz csökkentése is nagyban hozzájárul az egészséges hajzuhataghoz.
Először is válasszunk megfelelő sampont és balzsamot. Ennek olyan összetevőket kell tartalmazniuk, amelyek pótolják hajunk elvesztett nedvesség tartalmát és védik hajunkat a kiszáradás ellen. Nyáron jó, ha olyan balzsamot használunk, amit nem kell kimosni és tartalmaz UV szűrőt!

Tippek:
Hajmosás előtt is fésüljük ki hajunkat, ezzel is csökkenve a csomókat, amiket a vizes hajból nehezebb kifésülni, és töredezéshez vezethet.
Csak langyos vízzel mossunk hajat! A forró víz nem használ túlzottan tincsinknek!
Miközben mossuk hajunkat jól masszírozzuk át a fejbőrt is, hogy élénkítsük a vérkeringést, ez jót fog tenni a közérzetünknek is! ?
Hajmosás után hagyjuk a törölközőt legalább 15 percig hajunkon, hogy ha mindenképpen meg kell szárítani, az kevesebb ideig tartson. Én nyáron nem is szoktam megszárítani a hajam, hagyom, hogy a meleg levegőn magától száradjon!

A csillogó haj receptje a nagyitól:
1 liter vízhez adjunk 3 evőkanál ecetet, ezzel öblítsük le hajunkat!

Hajápolás sörrel:
Természetes hajápoló a világos sör. Hajmosás után oszlasd el egyenletesen a nedves hajon, majd vízzel öblítsd ki.  A sör a magas B2-, B6-vitamin-, biotin- és folsavtartalma miatt fényes és erős lesz hajad.

Hajhullásra:
Főzz 200 g csalánlevelet, fél liter ecetet és egy liter vizet fél órán át. Hetente háromszor masszírozd fejbőrödbe a langyos főzetet.

És az én legkedvencebb kedvenc hajpakolásom házilag:
4 evőkanál extra szűz olíva olaj, 2 evőkanál méz és 2 tojás és egy fél citrom levének „gusztusos” keverékét hajmosás előtt vigyük fel a hajvégekre. Ha száraz a hajad, használhatod a fejbőröd közelében is, én ezt a részt ki szoktam hagyni. Tekerd be fóliába, csinálj törölközőből turbánt, és hagyd ezt a pakolást fél órán át a hajadon. Nagyszerű regeneráló, az eredmény egy sokkal puhább, csillogóbb hajzuhatag! :-)

Szűcs Adri

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása