HTML

LÉGY A RAJONGÓNK

NÉZZ SZÉT A TERMÉKEINK KÖZÖTT

maxfactor_blog.jpg

Címkék

2000 calorie (1) 2011 év bloggerinája (1) ajakápolás (1) ajakápoló (1) ajakfestés (1) ajakrúzs (1) ajándék (2) ajkak (2) alapozás (7) alapozó (8) aplikátor (1) arc (6) arccsont (1) árnyalat (1) átalakítás (1) Bálint-nap (1) barnulás (1) beauty forum make up (1) beyonce (1) Big Day magazin (1) bőr (1) bőrápolás (2) bőrradír (1) bőrradírozás (1) bőrtisztítás (1) buli (1) cc krém (1) cipő (2) csapó csereklye timi (1) csipke (1) csizma (2) debreczeni zita (1) díszítés (1) divat (24) dorka sminkel (1) ecset (2) effect (1) egészség (1) egyenes (1) elegancia (1) emma (1) emma maclaren (1) esküvő (3) évszakok (1) extravagáns (1) eye (1) facebook (1) factor (1) false lash (1) false lash effect fusion (1) fény (1) fényvédő (1) fodrász (1) fodrászat (1) fotós (1) fotózás (3) frizura (4) fülbevaló (1) fusion (1) füstös smink (1) golden globe (2) göndör (1) gőzfürdő (1) haj (2) hajdivat (1) hajviselet (1) haladoknak (1) hideg (1) iskola (1) iskolakezdés (1) Iszak Eszti (1) jake nava (1) játék (1) kabát (1) karácsony (4) készülődés (1) kiegészítő (1) kiegészítők (1) kifutó (2) kontúr (3) köröm (2) körömlakk (4) krém (1) kupa (1) kupon (1) lábápolás (1) lash extension (1) leárazás (1) lépésről lépésre (1) lip (1) livin’ pretty (1) lolly makeup&beauty blog (1) lovelle (1) maclaren (1) makány (2) makány márta (1) márta (2) masszázs (1) masterpiece (1) Masterpiece Transform (1) maszk (1) max (2) max colour effect (1) max factor (9) mennyasszony (1) mestersminkes (1) modell (1) nadrág (1) nailfinity (1) napozás (1) nappali (1) nőiesség (2) nyár (7) oldalkonty (1) ősz (2) outfit (2) overál (1) pedikűr (1) pirosítás (2) pirosító (3) portfólió (1) púder (5) randi (1) ruha (6) ruhák (1) rúzs (5) sipos zita (1) Skin Luminizer (1) smink (30) sminkakadémia (4) sminkelés (1) smoky (1) smoky eye effect (1) spirál (3) stílus (1) suli (1) szájfény (5) száraz (1) szauna (1) szem (4) szemceruza (4) szemek (1) szemhéj (3) szemhéjszín (4) szemhély (1) szemöldök (5) szempilla (7) szempillaspirál (6) szempillaspiral (1) szempillaspriáls (1) szemüveg (1) szemzug (2) szín (1) színes (1) szűcs adri (5) tanácsadás (1) tavasz (1) tél (2) tincs (1) tint (1) trend (13) turbán (1) tv reklám (1) valentin-nap (1) vitamin (1) xperience (1) zimány linda (1) zsíros (1)

Pedikűr

2012.05.29. 15:10 Max Factor Sminkakadémia (törölt)

Ha már itt van a nyári szezon, és ilyenkor főszerepet kap lábunk és lábfejünk is, nézzük hát, hogyan is gondoskodhatunk megfelelően, és miként lakkozzuk körmünket, hogy tetőtől talpig szépek és ápoltak legyünk. Hajlamosak vagyunk ugyanis a lábunkra kevesebb figyelmet fordítani, pedig elég gyakran préseljük szűk cipőbe, taporgunk magassarkúban. Épp ezért nagyon fontos, hogy a legnagyobb terhet viselő testrészünket is kényeztessük, ápoljuk.

pedikur.jpg

A láb különböző problémái nem csak esztétikai okokból lehetnek kellemetlenek. Ilyen a tyúkszem, a bőrkeményedések, a lenőtt körömágybőr, elszíneződött körmök, ne adj Isten egy kis gomba, amit mostantól nevezzünk inkább Ásókának (mint a tv reklámban).

Ha napi rendszerességgel ápoljuk lábunkat, megelőzhetjük mindezek kialakulását. Radírozzuk lábfejünket is, a reggeli/esti zuhanyozásnál dörzsöljük át habkővel a sarkunkat, és utána törölközővel a körömágyat, és az ujjakat. Ezzel masszírozzuk is a lábat, ami felpezsdíti a vérkeringést, így a bőr egészségesebb, frissebb lesz.

 pedikur.jpg

Kényeztesd esténként lábaidat hűsítő zselépakolással! Garantált az élmény!

A láb problémái, mint említettem nem csak esztétikai problémák lehetnek. Ha például a kényelmetlen cipő huzamosabb ideig dörzsöli, nyomja lábunkat, kissé elkezdünk sántikálni, illetve korrigáljuk lépéseinket, hogy ne fájjon annyira. Ilyenkor viszont máshogy terheljük térdünket, csípőnket, gerincünket, amik már komoly egészségügyi problémákhoz is vezethetnek. Ezért nagyon fontos a kényelmes cipő kiválasztása, amiben egészséges maradhat lábunk.

Az SOS házi pedikűr:

pedikur_3.jpgElső lépés: Langyos vízben áztasd a lábad 10-15 percig. Egy-egy hozzávaló segíthet különböző problémákon. Tengeri só a duzzadt, ödémás lábakra, Levendula olaj lábizzadás ellen, rozmaring a fájdalmak ellen, vagy borsmenta, hogy expressz felfrissítsd a futóműveket.

Második lépés: A körmök formázása. Én azt javaslom, hogy inkább csak reszeld körmeidet, amit mindenképpen csak egy irányba végezz, hogy elkerüld a körömlemez sérülését, így nem lesz érdes a körömszél. Ha mégis vágnád a körmeid, tedd azt csipesszel. Vágd őket egyenesre, majd egy finomabb reszelővel íveld egy kicsit, és igazítsd egyenletesre.

Harmadik lépés: A körömágy bőrének eltávolítása, ugyanis a köröm csak így tud egyenletesen nőni. Egy narancsfa pálca segítségével toljuk fel a bőrt, esetleg bőrcsipesz segítségével szabaduljunk meg tőle. FIGYELEM! Sose essünk neki ennek az érzékeny résznek ollóval, mert ha megsérül fájdalmas lehet és könnyen begyulladhat!

pedikur_4.jpgNegyedik lépés: Az igazi ápolás. :) Ez a lábápolás legkellemesebb része! Lábainkat puhává, simává varázsolják, felfrissítik. Hatóanyagoktól függően frissítő, puhító, dezodoráló teremékek tömkelege közül választhatunk.

 

 


Lakkozás:

Lakkozás előtt zsírtalanítani kell a körmöt, hogy szebben tapadjon meg rajta a lakk, így nem fog lepattogni. Első, alaprétegként bázis, vagy egy színtelen körömlakkot használj. Így nem színezi el a körmöd a második réteg, színes lakk, és a lemosásnál is könnyebb dolgod lesz. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy minden réteg száradjon meg, mielőtt felvisszük a következőt! A második és harmadik réteg ugyanaz kell, hogy legyen. Így tartósabb és intenzívebb lesz az árnyalat. A narancsfa pálca segítségével korrigálhatsz a lakkon, ha kifutott, vagy rámentél a bőrre. Akár díszíthetjük is a körmeinket, a még meg nem száradt, utolsó színes réteg lakkba nyomhatunk köveket, festhetünk bele más színű lakkal, amit aztán egy fogpiszka segítségével meghúzhatunk, így készítve különleges mintákat. Az utolsó réteg pedig szintén az átlátszó lakk kell, hogy legyen, szép fényt adva a körmöknek, és az esetleges díszítések fixálására.

pedikur.jpg

A szezonban én szeretem, ha szakember is kézbe veszi a dolgokat pedikűr ügyben. Még jó, hogy az anyukám nagyszerű szakember! :) Érdemes a szandálszezonban legalább 2 havonta ellátogatni egy jó pedikűröshöz, aki rendben tartja lábainkat, és figyelmeztet, ha valamit nem jól csinálunk!

Szűcs Adri

0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása